top of page
  • abahinska

Регламент роботи закладу освіти в умовах початку освітнього процесу

Оновлено: 7 жовт. 2020 р.

5.1. Прийом учнів до закладу освіти

Прийом дітей до закладів освіти проводиться на підставі проведення термоскринінгу (додаток 1), позитивних висновків за результатами моніторингу стану здоров’я дитини (після опитування батьків) на закріпленій за віковими групами території з максимальним уникненням контактів з дорослими (батьками) та учнями інших класів.

Педагогічний склад закладу освіти перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо ïx самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби. В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти тимчасово ізолюються ( у супроводі медичного працівника) в спеціально відведеному приміщенні закладу, інформуються батьки (інші законні представники) та приймаються узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров я.

Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності засобів індивідуального захисту захисної (далі-ЗІЗ): маски a6o респіратора (доаток 2). Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання ЗІЗ (захисних масок) є обов’язковим .

На вході до всіх приміщень закладу організовуються місця для миття рук, обробки рук антисептичними засобами (додаток 3). Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, тощо). Організація чергування адміністрації на чотирьох входах/виходах закладу освіти є обов’язковою.

5.2. Вхідний термоскринінг та правила поведінки персоналу

Увесь персонал закладу проходить термометрію перед початком робочого дня на центральному вході . Обов’язковим є відповідний запис у журналі термометрії персоналу для контролю виконання термометрії. ( Додаток )

5.3. Початок занять та розклад уроків та дзвінків:

- Заняття для учнів 1-11 класів розпочинаються о 08:30 год. (додаток 4);

- Прихід для учнів початкової школи розмежовується у часі : 1 класи -8:00-08:10 год., 2-3 класи – 08:10-08:20, 4 класи - 08:20-08:30 (вхід № 4 - біля басейну);

- Прихід для учнів середньої і старшої школи розмежовується у часі: 5-7 класи -8:05-08:15 год., 8-9 класи – 08:10-08:20, 10-11 класи - 08:20-08:30 (вхід № 1 – центральний, вхід № 2 – еваковихід через двірничу, № 3 - еваковихід біля їдальні);

Біля входів/виходів нанесено розмітку для зручності дотримання дистанціювання. Визначено відповідальних осіб, з числа працівників ЗО, які допоможуть учням дотримуватися дистанціювання.

5.4. Пересування по закладу освіти чітко регламентовано лініями, розмітками на підлозі, що полегшує організацію двостороннього pyxy коридорами, відокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти.

5.5. Кабінетна система мінімізує пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для одного i того ж класу (групи) в одному i тому самому кабінеті (додаток 5). Уроки фізики та хімії проводяться у спеціально обладнаних кабінетах, поділ на групи при вивченні іноземних мов, української мови, праці, інформатики зберігається. За можливості забезпечується проведення занять з окремих предметів (фізичної культури, «Я досліджую світ», біології, основ здоров’я, географії, української, зарубіжної літератури, історії) на відкритому повітрі (додаток 14).

5.6. Масковий режим

Вхід до приміщень закладу освіти дозволяється лише при наявності захисної маски a6o респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях.

Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим.

У приміщенні закладу розміщуються контейнери/урни з кришкою для використаних масок з чіткою яскравою відміткою «ВИКОРИСТАНl МАСКИ ТА РУКАВИЧКИ».

97 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Коляда

bottom of page