top of page
  • abahinska

Для тих, хто бажає пройти ДПА

Оновлено: 7 жовт. 2020 р.

Керівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано встановити здобувачів освіти, які бажають пройти ДПА і видавати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатків до них відповідно до такого бажання. Про це йдеться у листі-роз’ясненні, надісланому керівникам закладів освіти і оприлюдненому на сайті МОН 22 червня 2020 року.


🚩Закон, підписаний Президентом , звільняє від ДПА у будь-якій формі здобувачів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році.

Водночас здобувачі мають право пройти атестацію за власним бажанням. Для ДПА у формі ЗНО (надати заяву на ім'я директора закладу освіти з відповідним волевиявленням у довільній формі).


↪️ Заява має бути від повнолітніх здобувачів або від одного з батьків чи інших законних представників неповнолітніх. Таку заяву можна подати до закладу особисто або у надіслати скан-копію електронною поштою. Кінцевий термін і спосіб подання заяви до 24 червня.


🚩Випускникам гімназії, які не бажають проходити ДПА, будуть видані свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатки до них із записом “звільнений(а)” у відповідній графі бланку додатку 26 червня (за встановленим графіком)


❗Для випускників, які бажають пройти ДПА у формі ЗНО, закладам необхідно:


➡️після отримання від УЦОЯО результатів ДПА у формі ЗНО видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, зазначивши результати у відповідній графі бланку додатку.


❗Для випускників, які хочуть пройти ДПА у закладі освіти, закладам необхідно:


➡️перевірити наявність права проходити ДПА саме в закладі освіти згідно з Порядком проведення ДПА;

➡️організувати ДПА в письмовій формі за завданнями та у строки, затверджені керівником закладу освіти, але не пізніше закінчення навчального року;

➡️після проходження ДПА видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням результатів ДПА у відповідній графі бланку додатку.


Крім того, здобувачі освіти, які претендують на Золоту або Срібну медаль, мають право отримати такі медалі без проходження ДПА❗❗❗


🚩Нагадаємо, Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня 2020 року.

48 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page